Afféle
előszó: Ez egy viszonylag sűrű zöldségleves. Az egészséges életmód „tudományának
mai állása szerint”, a híg leves emésztési szempontból nem egészséges. Bár nem
vagyok szakavatott e téren, de körülbelül olyan hatása van, mint az étkezés
közbeni vízivásnak – erjedést okoz, nehezíti az emésztést. A szervezet először
a felesleges folyadékmennyiséggel küzd, s csak azután kezdhet el igazán dolgozni
a szilárd táplálékkal.
-
4 közepes szál sárgarépa
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
30 dkg zöldborsó
-
½ kg krumpli
-
víz
-
só
-
1 evőkanál olivaolaj
-
csapott kávéskanál kurkuma
-
víz
-
1 teáskanál bazsalikom
-
3 csapott evőkanál növényi tejpor
-
erős paprikalekvár – Óvatosan!
:) ízlés szerint, mértékkel
-
pirított kenyérkocka – kinek mi az
igénye, mértékkel meg lehet locsolni olajjal és átforgatni, esetleg valamilyen
fűszerrel ízesíteni.
Elkészítés:

2.
Miután megfőttek a zöldségek, kb. még ½ - 1 liter vizet öntünk a levesünkhöz,
attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrűre. Hozzáadjuk a zöldfűszereket is,
és belekeverjük a növényi tejport (ha több vizet adtunk hozzá, akkor 3 csapott
evőkanál port, ha kevesebbet, akkor porból is kevesebbet). Kóstolás után, ízlés szerint még
sózhatjuk, olivaolajjat is tehetünk még hozzá. A erős paprikalekvárral óvatosan
bánjunk, csak fűszerként. Célunk ne a többi íz elnyomása, hanem csak az
ízesítés legyen! :) Gondoljunk a család többi tagjára is! Ki is hagyható, és
utólag egyénenként is ízesíthető.
3.
5 perc összefőzés után levehetjük a tűzről. Piríthatunk hozzá kenyérkockát,
dekorációnak szórhatunk a tetejére tökmagot/szezámmagot/napraforgómagot.
Tipp:
Másnap még finomabb, mint frissen, mert van ideje összeérni a különböző
ízeknek.
Kellemes
kanalazgatást!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése