2014. április 7.

Itt a tavasz; virágok a tálon… brokkoli és karfiolpástétom



     Családunkban közkedvelt ez a két pástétom, mert az úgynevezett villámgyorsan és egyszerűen elkészíthető kategóriába tartoznak. Nem szükségeltetik millió hozzávaló, s nem keletkezik egy halom mosogatnivaló.


Brokkolipástétom

Hozzávalók:

  • 50 dkg puhára párolt/főzött brokkoli
  • 3 kisebb szem burgonya
  • két teáskanál olivaolaj
  • só, vegeta ízlés szerint (könnyű elsózni, legyünk óvatosak! :) )

Elkészítés:

     Az enyhén sós vízben elkészített zöldségekről leöntjük a főzővizet. Az olivaolajat, a sót és a vegetát hozzájuk adva villa segítségével minél krémesebb állagúra törjük össze őket. Hűtve tálaljuk 

Pirítósra kenve különösen finom…



Ennek ikertestvére a Karfiolpástétom:


Tehát minden az előbbiek szerint azzal a különbséggel, hogy a brokkoli helyett karfiolt főzünk. :)

 
 Néhány szó e két virág mellett….

     Szerepet játszanak a rákmegelőzésben, emellett „mindkét növényről elmondhatjuk, erősíti az immunrendszert, növeli az életerőt, elősegíti a vízleadást, a fogyást. Hangulatjavító hatásúak, a hajat fényessé, a bőrt rugalmassá teszik, fokozzák a sejtnövekedést, erősítik a kötőszöveteket, aktiválják a vérképződést, a sejtek oxigénellátását, fokozzák a szellemi frissességet, koncentrálást, jó hatásúak a feledékenység ellen, erősítik a szívet, a vérkeringést, megelőzik a bélbetegségeket, serkentik a bélműködést, jó szolgálatot tesznek a vese- és hólyagproblémáknál, enyhítik a menstruációs fájdalmakat.”




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése