Brokkolipástétom
Hozzávalók:
- 50 dkg puhára párolt/főzött brokkoli
- 3 kisebb szem burgonya
- két teáskanál olivaolaj
- só, vegeta ízlés szerint (könnyű elsózni, legyünk óvatosak! :) )
Az enyhén sós vízben elkészített zöldségekről
leöntjük a főzővizet. Az olivaolajat, a sót és a vegetát hozzájuk adva villa
segítségével minél krémesebb állagúra törjük össze őket. Hűtve tálaljuk
Pirítósra kenve különösen
finom…
Ennek ikertestvére a Karfiolpástétom:
Tehát minden az előbbiek szerint azzal a
különbséggel, hogy a brokkoli helyett karfiolt főzünk. :)
Néhány
szó e két virág mellett….
Szerepet játszanak a
rákmegelőzésben, emellett „mindkét növényről elmondhatjuk, erősíti az
immunrendszert, növeli az életerőt, elősegíti a vízleadást, a fogyást.
Hangulatjavító hatásúak, a hajat fényessé, a bőrt rugalmassá teszik, fokozzák a
sejtnövekedést, erősítik a kötőszöveteket, aktiválják a vérképződést, a sejtek
oxigénellátását, fokozzák a szellemi frissességet, koncentrálást, jó hatásúak a
feledékenység ellen, erősítik a szívet, a vérkeringést, megelőzik a
bélbetegségeket, serkentik a bélműködést, jó szolgálatot tesznek a vese- és
hólyagproblémáknál, enyhítik a menstruációs fájdalmakat.”
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése